Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Akucenter

Badhusgatan 1 722 15 Västerås

                            Akucenter

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en väl beprövad och vetenskapligt bevisad behandlingsmetod som ger god effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Forskning som gjorts, visar på att behandlingen ofta ger mycket goda resultat.

Förbättringen ligger på mellan 65-95%.

Vad är fördelarna med stötvåg?

Stötvåg erbjuder en kortare, effektivare behandling, som ger snabba resultat även på svårbehandlade tillstånd. Behandlingen är helt utan biverkningar. Tack vare den höga effektiviteten rekommenderas stötvågsbehandling inom ortopedin, ofta före kortisonbehandlingar och kirurgi.

  • Snabbare och effektivare behandling
  • Snabbare resultat
  • Helt utan biverkningar

Stötvåg används för att behandla bland annat:

  • Hälsporre
  • Hälsenesmärta
  • Hopparknä
  • Löparknä
  • Golf eller tennisarmbåge
  • Axelsmärta
  • Muskelsmärtor av olika slag

Hur går behandlingen till?

Beroende på vilka besvär du har och var på kroppen de sitter, så justeras bland annat kraften i slaget och hur många slag som ska ske per sekund. En behandling kan bestå av mellan 1000-4000 slag och tar normalt 5-10 min.

Vanligtvis sker behandling en gång per vecka. Det förekommer fall där patienter har blivit helt utläkta efter en enstaka behandling, men vanligtvis krävs det mellan 3-6 behandlingar, med 5-10 dagars mellan rum för att uppnå bestående resultat.

Gör det ont?
Eftersom stötvågsbehandling är en relativt aggresiv behandlingsform kan den av vissa upplevas som något smärtsam. Samtidigt varar behandlingen sällan mer än några minuter och obehaget upphör så fort apparaten stängs av. Det är ovanligt med biverkningar, men hos vissa kan det ibland uppstå ett mindre blåmärke eller rodnad där behandlingen har skett.

Vem bör inte behandlas med stötvåg?

Du bör undvika stötvågsbehandling om du samtidigt genomgår en annan behandling som t.ex kortisoninjektioner, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande mediciner. Har du hjärtbesvär, en ökad blödningstendens eller är gravid ska du inte genomgå en stötvågsbehandling.

Du får inte inta någon antiinflammatorisk medicin 5 dagar före behandlingen, under behandlingen eller direkt efter att den har avslutats.